CultDMap – rezultati projekta

Rezultati projekta CultDmap – Interaktivna digitalna mapa kulturnog nasljeđa Crne Gore su predstavljeni danas 9. marta, na Finalnom Forumu koji se održao u hotelu Hilton.

CultDMap ima za cilj da podstakne inovacije u turizmu Crne Gore, kroz digitalizaciju kulturnog naslijeđa izgradnjom novih usluga i proizvoda kako bi se maksimizirala upotrebljivost, pristupačnost, dostupnost i ponovna upotreba na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Nikšić je prva opština obuhvaćena projektom. Ova opština, teritorijalno najveća na prostoru bivše Jugoslavije, prepoznata je po bogatstvu kulturnih slojeva.

Želimo da naglasimo da će se projekat dalje razvijati nakon Nikšića, i u cilju održivosti planiramo dodavanje novih funkcionalnosti koje nisu predviđene u pilot verziji. Cilj nam je širenje projekta na sve crnogorske opštine.

CultDMap je realizovan od strane Čikoma i Fakulteta umjetnosti UDG u okviru Programa Evropske unije i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu. Ovaj projekat je ko-finansiran od strane Evropske Unije.

Aplikaciju možete preuzeti sa:

IOS:

https://apps.apple.com/in/app/cultdmap/id1584802817

Android:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.companyname.CultDMap

Podijeli ovu novost

Pogledaj ostale novosti

Novosti

R&M RoadShow 2024

📢 Najava događaja: “R&M RoadShow 2024” 📢 ČIKOM d.o.o. u saradnji sa Strukovnom komorom elektro inženjera – IKCG i Elektrotehničkim

Saznaj više »

Dopada vam se što vidite?

Povjerite nam digitalnu transformaciju vašeg poslovanja