Politika kolačića

Ovdje možete pronaći informacije o kolačićima koje koristimo na našem sajtu.

Šta su kolačići?

Kolačići su mali dijelovi podataka, sačuvani u tekstualnim datotekama, koji se čuvaju na vašem računaru ili drugom uređaju kada se web stranice učitavaju u pretraživaču. Oni se široko koriste za „pamćenje“ vas i vaših preferencija, bilo za jednu posjetu (putem „kolačića sesije“) ili za više ponovljenih posjeta (upotrebom „trajnog kolačića“). Oni osiguravaju konzistentno i efikasno iskustvo za posjetioce i obavljaju osnovne funkcije, poput omogućavanja korisnicima da se registriraju i ostanu prijavljeni. Kolačiće može postaviti web stranica koju posjećujete (poznata kao „kolačići prve strane“) ili treće strane , poput onih koji na web stranici plasiraju sadržaj ili pružaju usluge oglašavanja ili analitike („kolačići treće strane“).

Kolačići koje koristimo:

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići su esencijalni za funkcionisanje web stranice. Ovi kolačići anonimno osiguravaju osnovne funkcionalnosti i sigurnosne karakteristike web stranice.

Analitički kolačići

Analitički kolačići se koriste da bi se razumjelo kako posjetioci komuniciraju sa web stranicom. Ovi kolačići pomažu u pružanju informacija o metrici, broju posjetilaca, stopi posjete samo jedne stranice, izvoru saobraćaja itd.

Google Analytics

Korišćenje pretraživača

Kolačići koje koristimo na web stranici takođe mogu biti ugašeni ili upaljeni putem pretraživača koji koristite da biste pristupili web stranici.

Kako da obrišem kolačiće? Klikom na link možete naći uputstva za vaš pretraživač:

Google Chrome

Mozilla Firefox

Apple Safari