Panel Izazovi digitalne transformacije

U organizaciji ODT Asocijacije menadžera Crne Gore i IPC Tehnopolis, pod sponzorstvom Čikoma održan je panel na temu Izazovi digitalne transformacije, u Nikšiću.


Skup su otvorili izvršna direktorica Asocijacije menadžera CG Anđela Radosavović i direktor IPC Tehnopolis Đorđije Malović, dok su učešće uzeli Nada Rakočević – sekretarka OU ICT PKCG, Dragoslav Kenjić – CTO Čikom i Mladen Bukilić – Cyber security expert u Čikomu.

Učesnici panela su istakli neophodnost o podizanju svijesti o značaju i važnosti Cyber Security-ja uz aktivno učešće države, privrede i akademske zajednice.

Panelisti su istakli da bi bilo poželjno definisati institucionalni okvir i obavezu sistemskog pristupa problemu Cyber Security-ja kroz implementaciju široko prihvaćenih standarda iz date oblasti. Istaknuta je i važnost promjene percepcije sa stava da nismo interesantni Cyber kriminalcima na stav da je potrebno ozbiljno pristupiti procjeni i mjerenju rizika i sistemski odgovoriti Cyber Security prijetnjama.

Podijeli ovu novost

Pogledaj ostale novosti

Novosti

R&M RoadShow 2024

📢 Najava događaja: “R&M RoadShow 2024” 📢 ČIKOM d.o.o. u saradnji sa Strukovnom komorom elektro inženjera – IKCG i Elektrotehničkim

Saznaj više »

Dopada vam se što vidite?

Povjerite nam digitalnu transformaciju vašeg poslovanja