Dodijeljene nagrade pobjednicima takmičenja „Čini dobro Budi heroj za planetu!“

Fondacija „Čini dobro“ dodijelila je novčane nagrade JU OŠ “Boško Strugar” Ulcinj  i JU OŠ „Salko Aljković“ Pljevlja čiji su projekti pobijedili na takmičenju „Čini dobro Budi heroj za planetu!“, koje je Fondacija u saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore i kompanijom Čikom organizovala povodom 04. novembra Svjetskog dana klimatskih promjena.

JU OŠ „Boško Strugar“ je u procesu licenciranja za Međunarodni program „Eko škola“, a prema riječima nastavnice Milijane Knežević nagrada je za njih podstrek da budu još produktivniji i kreativniji po pitanju aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promjena.

„Nagrada koju smo dobili od Fondacije „Čini dobro“ je za nas potvrda da radimo prave stvari i da je naš trud i rad koji ulažemo u Školi, a posebno u eko timu i odboru, prepoznat. Podučavanje djece o zelenim inicijativama ima ključnu ulogu u oblikovanju njihove svijesti o očuvanju životne sredine. Stoga je na nama, prosvjetnim radnicima, da kod njih postavimo temelj za stvaranje pozitivnih navika, da ih podstaknemo na odgovorno ponašanje prema prirodi i okolini“, kazala je  nastavnica Milijana Knežević.

JU OŠ „Salko Aljković“  je već pet godina u Međunarodnom programu „Eko škole“ i iza sebe ima brojne aktivnosti iz oblasti zelenih inicijativa.

„U osmišljavanju i realizaciji aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine smo uključeni svi u Školi i predano radimo već pet godina. Ova novčana nagrada će nam omogućiti da realizujemo projekat u kojem će učestvovati učenici i učenice prvog ciklusa koji će učiti o zelenoj energiji, odlaganju otpada, reciklaži, cirkularnoj ekonomiji“, rekla je nastavnica Marica Roganović Tošić.

Predstavnice obrazovno-vaspitnih ustanova su se zahvalile Fondaciji „Čini dobro“, Zavodu za školstvo i kompaniji Čikom na podršci i prepoznavanju važnosti očuvanja životne sredine kroz obrazovanje.

JU OŠ “Boško Strugar” Ulcinj  i JU OŠ „Salko Aljković“ Pljevlja  su  dobile po hiljadu eura za realizaciju projekata od Fondacije “Čini dobro” i kompanije Čikom.

Fondacija „Čini dobro“ je uručila zahvalnice Zavodu za školstvo i kompaniji Čikom za podršku u realizaciji takmičenja, kao i članicama i članovima žirija: Neveni Čabrilo, Zavod za školstvo,  Miji Mugoši-Finveo, Ivani Srećković, Mont Way doo – NEST, Saši Karajović – NVO „EKOM“, Stefanu Kaluđeroviću -Glovo, Miljanu Grbi –Čikom.

Podijeli ovu novost

Pogledaj ostale novosti

Novosti

R&M RoadShow 2024

📢 Najava događaja: “R&M RoadShow 2024” 📢 ČIKOM d.o.o. u saradnji sa Strukovnom komorom elektro inženjera – IKCG i Elektrotehničkim

Saznaj više »

Dopada vam se što vidite?

Povjerite nam digitalnu transformaciju vašeg poslovanja