CultDMap – Final Forum

U srijedu 09.03.2022 održaće se Finalni Forum gdje će biti predstavljeni rezultati projekta CultDMap – Interaktivna digitalna mapa kulturnog nasljeđa Crne Gore.

Projekat je posvećen crnogorskim građanima, naučnim istraživačima, učenicima, kao i turistima koji žele da saznaju više o kulturi i istoriji Crne Gore.

Nikšić je prva opština obuhvaćena projektom. Ova opština, teritorijalno najveća na prostoru bivše Jugoslavije, prepoznata je po bogatstvu kulturnih slojeva, arhitektonskom nasljeđu i brojnim kulturno-istorijskim spomenicima u javnom prostoru. Nikšić je poznat po međunarodno značajnim intelektualcima i stvaraocima iz oblasti književnosti, filma, pozorišta i muzike, kao i pjesnicima, vajarima, glumcima…

CultDMap je realizovan od strane Čikoma i Fakulteta umjetnosti UDG u okviru Programa Evropske unije i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

Podijeli ovu novost

Pogledaj ostale novosti

Novosti

R&M RoadShow 2024

📢 Najava događaja: “R&M RoadShow 2024” 📢 ČIKOM d.o.o. u saradnji sa Strukovnom komorom elektro inženjera – IKCG i Elektrotehničkim

Saznaj više »

Dopada vam se što vidite?

Povjerite nam digitalnu transformaciju vašeg poslovanja