Čikom u prvom planu u kreiranju budućnosti telekomunikacija

Sa uzbuđenjem objavljujemo našu ključnu ulogu u ostvarenju jednog od najznačajnijih projekata u oblasti telekomunikacija u Crnoj Gori – implementaciji revolucionarnog telekomunikacionog sistema za Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES). Naša kompanija, Čikom, ponosno je vodila kao dobavljač i implementator ovog ambicioznog poduhvata, postavljajući nove standarde u industriji.

Decembra 2023. godine, zajedno sa našim partnerima u konzorcijumu, Telegroupom i Roamingom, realizovali smo investiciju vrijednu 1.300.000,00€ bez PDV-a kako bismo osigurali najnapredniji telekomunikacioni sistem u CGES-u. Sistem je zasnovan na IP/MPLS tehnologiji i opremi renomiranog proizvođača CISCO, postavljajući temelje za brz, pouzdan i siguran prenos podataka.

Šta tačno ovaj sistem donosi? Prije svega, zamjena postojećeg SDH/PDH sistema novim IP/MPLS sistemom donosi višestruke prednosti. Implementirane redundanse na svim nivoima sistema osiguravaju neprekidan rad čak i u najzahtjevnijim situacijama, dok brzina prenosa od 10Gbit/s (sa mogućnošću nadogradnje na 100Gbit/s) omogućava efikasan i skalabilan prenos podataka.

Jedna od najbitnijih karakteristika implementiranog sistema jeste sposobnost istovremenog prenosa različitih vrsta podataka sa različitih sistema preko jedinstvene informaciono-komunikacione mreže pri čemu su servisi potpuno logički razdvojeni. Ovo nije samo tehnološki napredak, već i ključni korak ka unapređenju informacione bezbjednosti, osiguravajući maksimalnu zaštitu kritičnih sistema.

Naš tim stručnjaka nije samo implementirao ovaj sistem, već smo aktivno učestvovali u svim fazama projekta, od dizajna do puštanja u rad. Sa ponosom možemo reći da smo ne samo pružili tehnološko rješenje, već smo postali ključni partner CGES-a u stvaranju budućnosti telekomunikacija u Crnoj Gori.

Ovaj projekat nije samo pokazatelj naše sposobnosti da isporučimo vrhunska tehnička rješenja, već i dokaz naše posvećenosti unapređenju infrastrukture koja će podržati dalji tehnološki razvoj Crne Gore. Kao lideri u ovoj oblasti, mi u Čikomu smo uvjereni da je ova investicija samo početak. Radujemo se budućim inovacijama, partnerstvima i projektima koji će definisati budućnost telekomunikacija u našoj zemlji i šire. Pratite nas dok zajedno gradimo budućnost telekomunikacija!

Podijeli ovu novost

Pogledaj ostale novosti

Novosti

R&M RoadShow 2024

📢 Najava događaja: “R&M RoadShow 2024” 📢 ČIKOM d.o.o. u saradnji sa Strukovnom komorom elektro inženjera – IKCG i Elektrotehničkim

Saznaj više »
Novosti

Čikom Connect 2024

21.03.2024. u elegantnom okruženju hotela Hilton, Čikom je bio domaćin događaja – Čikom Connect. U saradnji sa sjajnim partnerima: Hewlett

Saznaj više »

Dopada vam se što vidite?

Povjerite nam digitalnu transformaciju vašeg poslovanja