Proslavljene dvije godine postojanja klastera ICT Cortex: Zajednica sa 1.388 zaposlenih i prihodima od 162 miliona eura

Preksinoć su na svečanom dijelu Godišnje skupštine proslavljene dvije godine postojanja klastera ICT Cortex

U protekloj godini klaster je pokrenuo osam projekata vrijednih 20 miliona eura, organizovao preko 30 događaja, upisao 400 polaznika na Cortex akademiju, pokrenuo projekat stambenog obezbjeđenja, proširio Cortex zajednicu za 11 novih članica.

Naš izvršni direktor i predsjednik UO ICT Cortex-a Vladan Tabaš se obratio prisutnima na proslavi i posebno istakao uspjehe klastera:

“40 članica Cortex-a zapošljava 1.388 radnika u IT sektoru, a u prošloj godini smo imali prihode od 162 miliona eura, profit veći od 11,5 miliona eura. Rastemo vrtoglavo, posljednjih nekoliko godina smo uvišestručili prihode, promet i broj zaposlenih, povećao se i broj kompanija”, istakao je Tabaš.

Osvrnuo se i na veliki priliv IT stručnjaka iz Ukrajine, Bjelorusije i Rusije koji su donijeli dodatno znanje i mudrost, te iskazao nadu da će biti odličan katalizator razvoju crnogorske ICT scene. Tabaš je uručio i zahvalnice partnerima koji su dali najveću podršku u realizaciji aktivnosti u 2022. Godini, predstavnicima EBRD-a, UNOPS-a, Crnogorskog Telekoma, Help Montenegro kao i posebnu zahvalnicu za lični doprinos u radu ICT Cortex-a gospodinu Džemalu Lekiću.

Na drugoj Godišnjoj skupštini su izabrani novi članovi odbora i to:

-Izvršni direktor kompanije fleka, Miloš Milošević
-Izvršni direktor kompanije We Are Ai, Filip Vulic
-Tehnički direktor kompanije Oykos Development, Filip Anđelić
-Izvršni direktor kompanije Data Design, Branimir Bukilić.

U upravnom odboru članstvo su zadržali: Vladan Tabaš, Dan Petkovic iz Coinis i Danilo Purić iz Bild

Share this news

Take a look at other news

Like what you see?

Entrust us with the digital transformation of your business