Čikom Connect 2024

21.03.2024. u elegantnom okruženju hotela Hilton, Čikom je bio domaćin događaja – Čikom Connect. U saradnji sa sjajnim partnerima: Hewlett Packard Enterprise, Palo Alto i Wallix, okupili smo se kako bi zajedno istražili najnovije tehnološke inovacije i trendove.

U prvoj prezentaciji Nemanja Milutinović iz HPE i naš dragi kolega Jovo Stojanovic iznjeli su sjajne uvide o integrisanim HPE rješenjima za skladištenje, backup i zaštitu podataka. Predstavili su nam napredne funkcionalnosti novog HPE Greenlake for Block Storage sistema u cilju zaštite korisničkih podataka, HPE Store Once backup sistem koji omogućava zaštitu podataka od ransomware-a i ostalih malware-a i Zerto, skoriju akviziciju HPE, vezanu za disaster recovery.

Nemanja i Jovo nisu samo govorili o ovim impresivnim tehnologijama, već su nam pružili uvid u stvarne benefite i rezultate primjene ovih rješenja. Ova inovativna tehnološka trijada nije samo oblikovala nove standarde u skladištenju podataka, već i postavila nove standarde u zaštiti od ransomware-a i ostalih malicioznih softvera.

Zahvaljujući ovim rješenjima, naši klijenti mogu biti sigurni da su njihovi podaci na najvišem nivou zaštite, dok istovremeno imaju mogućnost da maksimalno iskoriste svoje skladišne kapacitete i olakšaju procese backupa i disaster recovery-a.

U drugoj prezentaciji, Srđan Vranić iz CoNext-a proveo nas je kroz fascinantni svijet Zero Trust-a, bezbjednosne arhitekture i automatizacije. Srđan je predstavio ključne koncepte i tehnologije koje oblikuju savremene bezbjednosne strategije.

Jedan od centralnih elemenata Srđanove prezentacije bila je analiza Palo Alto Firewall-a, koji predstavlja nezaobilazno oružje u arsenalu svake organizacije koja ozbiljno shvata bezbjednost svojih mreža. Ovaj alat omogućava preciznu kontrolu nad mrežnim saobraćajem i efikasnu zaštitu od različitih prijetnji.

Pored toga, Srđan je istakao značaj Skybox-a za upravljanje ranjivostima, što je ključni dio strategije za održavanje visokog nivoa bezbjednosti u današnjem dinamičnom digitalnom okruženju. Kroz Skybox, organizacije mogu detaljno da analiziraju svoje mrežne ranjivosti i pravovremeno preduzmu odgovarajuće korake za njihovo otklanjanje.

Dodatno, Srđan nas je upoznao sa Opswat-om, koji predstavlja vitalnu kariku u zaštiti kritične infrastrukture. Ovaj sofisticirani alat omogućava organizacijama da identifikuju, analiziraju i reaguju na prijetnje po kritičnu infrastrukturu sa neuporedivom preciznošću i efikasnošću.
Zahvaljujući Srđanovoj inspirativnoj prezentaciji, učesnici Čikom Connect-a su dobili dublji uvid u ključne aspekte bezbjednosne strategije koja je neophodna za uspjeh u digitalnom svijetu.

Ranko Radovanović iz Mondista i naša koleginica Tijana Čarapić su nam otkrili sve tajne Wallix Privileged Access Management-a (PAM) – ključnog alata u borbi protiv prijetnji koje proizlaze iz privilegovanih pristupa.

Ranko i Tijana su nas proveli kroz suštinu Wallix PAM-a, ističući njegovu vitalnu ulogu u zaštiti kritičnih resursa i podataka organizacije. Kroz detaljnu analizu funkcionalnosti i benefita ovog alata, učesnici su dobili dublji uvid u to kako Wallix PAM pruža kontrolu, transparentnost i sigurnost u upravljanju privilegovanim pristupima.

Osim toga, Ranko i Tijana su podjelili sa nama praktične primjere u kojima je Wallix PAM pokazao svoju moć i efikasnost. Učesnici su mogli da vide kako implementacija Wallix PAM-a može značajno unaprijediti bezbjednost organizacije i smanjiti rizike od neovlašćenih pristupa i zloupotreba.

Na kraju, ova prezentacija nije samo bila informativna, već je inspirisala učesnike da razmisle o važnosti efikasnog upravljanja privilegovanim pristupima i ulozi koju Wallix PAM može igrati u očuvanju bezbjednosti organizacije u današnjem digitalnom pejzažu.

Share this news

Take a look at other news

News

R&M RoadShow 2024

📢 Najava događaja: “R&M RoadShow 2024” 📢 ČIKOM d.o.o. u saradnji sa Strukovnom komorom elektro inženjera – IKCG i Elektrotehničkim

Find Out More »

Like what you see?

Entrust us with the digital transformation of your business