LokalniEnglish
Čikom Marketing ICT novosti

Promocija

Baner
Baner
Baner
Baner

Cjenovnik

Baner

Download

Baner

Anketa

Naš novi sajt je...?
 

Korisni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
ICT novosti
Otvaranje WEB Centra u Šavniku
19. novembar 2014.

Svečano otvaranje web centra u Šavniku biće održano u četvrtak, 20. novembra 2014. godine u 11 časova.

Otvaranje centra donirali su Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije i kompanija Čikom iz Podgorice, a glavni cilj je promocija informacionog društva na sjeveru Crne Gore.

Web centar se nalazi u prostorijama opštine Šavnik i omogućiće stanovnicima ovoga grada da mogu lako i jednostavno koristiti Internet.

izvor: Ministrarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije
 
Microsoft partnerski skup
16. oktobar 2014.

U organizaciji kompanije Microsoft Crna Gora 14.oktobra 2014. godine održan je tradicionalni partnerski skup u hotelu Ramada na kome je učestvovao
Čikom kao Microsoft Gold Certified Partner. Na skupu su predstavljene novosti vezane za Microsoft Azure cloud platformu i Office 365.
Prezentovane su nove inicijative i kampanje i razgovarano je o ulozi i značaju koji partneri imaju u implementaciji Microsoft rješenja, kao i o drugim temama
od značaja za partnersku mrežu

U nastavku možete pogledati prezentacije sa skupa:

Microsoft Azure
Office 365 novosti
Business-ready Uređaji
 
HP PROLIANT GEN9
15. oktobar 2014.

Razmišljaj kao računar. Zamisli server.
naslovna_slika

Već od 1989. IT svijet je zahvaljujući HP dobio prve servere bazirane na x86 arhitekturi i time novi industrijski standard. Od tada se već nizom generacija unapređuju ProLiant serije servera, sa ciljem da korisnici širom svijeta dobiju pouzdane i kvalitetne uređaje vrhunskih preformansi. Posljednjih 18 godina HP ProLiant je vodeći brend u svijetu servera pa i u našem regionu sa preko 60% tržišta .

Generišući nove poslovne prilike, IT industrija može da odgovori zahtjevu oslanjajući se na ključne nove pojmove u svojoj oblasti – cloud, mobilnost, big data i bezbjednost podataka.
HP ProLiant server dizajnirani su da odgovore na sve savremene zahtjeve, posebno zahvaljujući širem pogledu na interakciju hardvera, softvera i usluga u obezbjeđivanju pravih rešenja, za prave namjene i u pravo vrijeme.
U HP ProLiant DL seriju spadaju univerzalni rack serveri dok u HP ProLiant ML spadaju tower proširivi server .

Fokus će u novoj ponudi HP ProLiant GEN9 servera biti sledeći modeli :

HP ProLiant DL180 Gen9 – novi standard za data centre u razvoju

HP ProLiant DL360 Gen9 – još vise unapređene performanse za zahtjevnije data centre

HP ProLiant DL380 Gen9 – za data centre bez kompromisa

HP ProLiant ML350 Gen9 – za vrhunske performanse, kapacitet i pouzdanost.

HP ProLiant rack and tower serveri – kratak pregled serije 100 i 300

Hp ProLiant 100 serija , namijenjen manjim preduzećima za skladištenje podataka, visokih performansi, efikasnosti i upravljivosti . Idealan je za web i IT aplikacije i virtualizaciju.

HP ProLiant 300 serija , namijenjen za različite vrste potreba, uvijek uz najviše performanse, lako upravljanje, mogućnost proširenja i vrhunsku bezbjednost, mala I srednje velika preduzeća. Pravi izbor za zahtjevnije IT aplikacije, virtualizaciju i razvoj aplikacija.


HP preporučuje Čikom kroz PartnerOne FY15 status.

HP jedini Gold Partner i servisni centar za Crnu Goru za sledećim kompetencijama:

HP EG Gold Server Specialist
HP EG Gold Storage Specialist
HP PPS Gold ServiceOne PPS Specialist Final
HP EG Silver ServiceOne EG Specialist
HP PPS Silver Partner - PPS Hardware

 

 
Predstavljen Windows 10
14. oktobar 2014.


Na posebnoj konferenciji u San Francisku kompanija Microsoft predstavila je Windows 10, novu verziju najpopularnijeg operativnog sistema na svijetu.

Da li će Windows 10 biti tačno ono što korisnici i sam Microsoft, žele i očekuju, teško je reći, gledajući inicijalnu verziju za testiranje, stvari su vrlo intrigantne i zanimljive, tek na mahove futurističke.
Ono što će mnoge obradovati vraćen je Start meni kao što je postojao prije Windowsa 8. Ideja koja stoji iza nove verzije jeste da je on apsolutno posvećen cloud servisima i mobilnoj platformi. Biće kompatibilan sa svim sistemima do sada i omogućava lako korišćenje na svim vrstama uređaja.
Prodavnica aplikacija će biti identična na svim platformama i komunikacija među njima će biti brza i direktna. Korisnici će lako moći da razdvoje svoje poslovno okruženje od privatnih stvari na svim uređajima.

Tokom prošlog vikenda na Windows Insider Programu, koji omogućava preuzimanje i testiranje Windows 10 operativnog sistema, registrovano je preko milion korisnika.
A upravo to je i bio cilj Microsofta, koji sa Windows 10 želi kreirati operativni sistem u kojem će dominantno biti mišljenje samih korisnika. Početak produkcije I prodaje Windows 10 očekuje se iduće godine.

U Crnoj Gori će ovaj sistem korisinicima biti dostupan preko Čikoma kao Microsoft sertifikovanog partnera sa zlatnom kompetencijom

naslovna_slika


Windows_10_2

Windows_10
 
HP se podjelio u dvije nove kompanije
08. oktobar 2014.

Kao što ste možda vidjeti, ranije u toku današnjeg dana HP je objavio planove za svoju podjelu na dvije nove kompanije: jednu koja će obuhvatati HP-ovu kompanijsku infrastrukturu, softver i servisne usluge, koje su vodeće na tržištu, koja će poslovati pod imenom Hewlett-Packard Enterprise, i na drugu koja će obuhvatati printere i poslovanje ličnih sistema, takođe lidere na tržištu, koja će poslovati kao HP Inc.

Ovo predstavlja sjajne vijesti za HP-ove partnere.Sa fokusiranjem plana rada novonastalih kompanija na posebne segmente tržišta, HP ce ubrzati tempo inovacija i pojednostaviće interakciju sa partnerima.

Meg Whitman će biti Predsjedavajući i Izvršni direktor Hewlett-Packard Enterprise dok će Cathie Lesjak biti Finansijski direktor. Pat Russo će sa mjesta HP-a preći na funkciju Direktora Hewlett-Packard Enterprise-a. Meg će takođe imati poziciju u Bordu Direktora.

Dion Weisler, Izvršni potpredsjednik HP-ovih Printera i Poslovanja ličnih sistema (PPS), će voditi HP Inc. Kao Predsjedavajući i Izvršni direktor. Meg će preuzeti ulogu Neizvršnog (neformalnog) Predsjedavajućeg HP Inc.-ovog Borda Direktora.

Stvaranjem dvije nove kompanije, HP ce imati nezavisnost u radu, fokus, finansijske izvore i fleksibilnost potrebnu za brzu adaptaciju na dinamiku klijenata i tržišta.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Partneri

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2014 Čikom - Informatički inženjering. Sva prava zadržana.