LokalniEnglish
Čikom Marketing Čikom novosti

Promocija

Baner
Baner
Baner
Baner

Cjenovnik

Baner

Download

Baner

Anketa

Naš novi sajt je...?
 

Korisni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Čikom novosti
Koncepti izgradnje savremenog data centra-izazovi i rizici
13. jun 2015.
RITTAL_1RITTAL2
U duhu naše poslovne filozofije INFORMATIKA SA LJUDSKIM LIKOM, Čikom je zajedno sa svojim partnerima RITTAL-om i VESIMPEX-om ogranizovao poludnevni event. Event je održan 12.06.2015 godine u Maloj sali hotela Podgorica. Cilj eventa je bio predstavljanje modernih trendova u projektovanju i izgradnji data centara u čemu naši renomirani partneri RITTAL i VESIMPEX imaju višegodišnje iskustvo.

Zajedničko druženje, kroz nekoliko interesantnih prezentacija ovih kompanija je bila jedinstvena prilika za sve naše goste da dobiju informacije o izgradnji modernog Data Centra, o ključnim izazovima i rizicima pri izgradnji Data Centra. Takođe su mogli čuti aktuelne novosti o kompaktnim Data Centrima kao i načine za pravljenje Data Centra po sopstvenoj mjeri. Na zahtjev velikog broja prisutnih kao i velikog broja onih koji nisu zbog svojih obaveza mogli prisustvovati eventu u nastavku teksta imate linkove za download prezentacija sa ovog skupa: Izazovi u izgradnji modernog data centra, Kako da DC po sopstvenoj mjeri, ITIS rizici i Koncept savremenog DC.

Izazovi u izgradnji modernog data centra.pdf
Kako do DC po sopstvenoj meri.pdf
Kompaktni DC.pdf
ITIS Rizici.pdf
koncept savremenog dc-a.pdf

U nastavku možete naći RITTAL katalog i brošure vezane za Data Centre.

Rittal_IT_Infrastructure_Efficency-Boosting_solutions.pdf
Rittal_-_LCP_Cooling_systems.pdf
Rittal_-_RiMatrix_S.pdf
Rittal_-_Security_rooms_for_Data_Centres.pdf
Rittal_-_Security_safes_for_compact_data_centres.pdf

RITTAL-WESIMPEX_Event_Jun_2015_16RITTAL-WESIMPEX_Event_Jun_2015_41
RITTAL-WESIMPEX_Event_Jun_2015_45RITTAL-WESIMPEX_Event_Jun_2015_50
 
Sigurnost i zaštita vaših podataka
12. jun 2015.

U današnjem poslovanju, najvrijednije su informacije kojima raspolaže vasa kompanija. Bezbjednost podataka nikada nije bila bitnija za opstanak i napredovanje jedne kompanije. Zbog toga smo za vas u saradnji sa partnerskom kompanijom Symantec, koja je globalni lider na polju bezbjednosti, organizovali konferenciju pod nazivom “Sigurnost i zaštita vaših podataka”. Konferencija je održana 11 jula u Kongresnom centru Best Western Hotel Montenegro. U fokus konferencije smo stavili DLP rješenje, odnosno rješenje za zaštitu vaših podataka.

Symantec nudi rješenje Data Loss Prevention(www.symantec.com/data-loss-prevention) koje ne samo da će spriječiti curenje podataka već pomaže da se važni dokumenti pronađu, prate i zaštite: bilo da je u pitanju e-mail, Web ili neki drugi oblik mrežne komunikacije. Neki od primjera upotrebe DLP sistema su:

-Izrada prilagođenih politika koje će prema potrebi slati podatke u system za enkripciju

-Pokretanje akcija u slučaju neispravnog rada sa osjetljivim podacima(npr. kopiranje povjerljive datoteke na usb). Neke od akcija su: blokada računara, poruka upozorenja…

-Korišćenje automatskih “pop-up”prozora za edukaciju korisnika u vezi rukovanja sa osjetljivim dokumentima

-Pronalazak i automatsko premještanje osjetljivih datoteka

-Blokada slanja e-mail poruka klasifikovanih kao povjerljivo ili prema ključnim rječima

-Automatska detekcija i pronalazak podataka koji sadrže podatke o kreditnim karticama te kontrola protoka istih (PCI DSS usaglašenost)

Čikom kao Symantec partner može osigurati Vaše podatke bilo da su u mirovanju, protoku ili ih može pronaći korišćenjem najboljeg svjetskog sistema za zaštitu od curenja podataka a to je Symantec Data Loss Prevention.

Takođe Symantec u širokoj ponudi proizvoda za zaštitu i sigurnost sistema i podataka ima i niz proizvoda za šifrovanje (www.symantec.com/encryption). Vodeća PGP tehnologija obezbjeđuje šifrovanje e-mail poruka, šifrovanje čitavnih diskova ili particija, šifrovanje djeljenih foldera i šifrovanje pomoću Command Prompt alata.

S obzirom na veliku posjećenost ove prezentacije kao potvrdu aktulenosti teme kompanija Čikom će se truditi da kao I do sada pruži sve neophodne informacije I pomoć u uvođenju ovakvih tehnologija u vašim kompanijama .

U nastavku možete pogledati fotografije sa konferencije.

Symantec_Event_Jun_2015-24Symantec_Event_Jun_2015-46
Symantec_Event_Jun_2015-48Symantec_Event_Jun_2015-50
Symantec_Event_Jun_2015-55Symantec_Event_Jun_2015-60
 
IT tehnologija na vinskom putu
06. jun 2015.
IT_TEHNOLOGIJA_NA_VINSKOM_PUTU

Sada već tradicionalno, kompanije Čikom i HP organizovale su prezentaciju o HP tehnološkim novostima 05.juna. Ove godine za organizaciju događaja smo izabrali vinski podrum Šipčanik. Bila je to odlična prilika da se uz druženje, obilazak vinskog puta, i degustaciju domaćih vina i hrane gosti upoznaju sa tehnološkim novostima. Kroz dvije kvalitetne prezentacije: HP Big Data platforma i HP 3par Storage Solutins-What's new in 2015 uz pomoć naših i kolega iz HP kancelarije zaokružen je jedan divan dan. Nadamo se da ćemo se i ubuduće družiti na ovaj način, dok će HP tehnologije i servise Čikom i dalje uspješno kao partner prezentovati kupcima u Crnoj Gori.

U nastavku možete preuzeti prezentaciju i pogledati fotografije sa događaja.

HP_3PAR_storage_solutions.pdf

Cikom_i_HP_Event_-_Vinski_put070Cikom_i_HP_Event_-_Vinski_put079
Cikom_i_HP_Event_-_Vinski_put093Cikom_i_HP_Event_-_Vinski_put111
Cikom_i_HP_Event_-_Vinski_put127Cikom_i_HP_Event_-_Vinski_put132
Cikom_i_HP_Event_-_Vinski_put135
 
Novi pogled na skeniranje i DMS
20. maj 2015.
image005

Moderno poslovanje zahtjeva od kompanija da svoje poslovanje prilagode tržištu sa primjenom novih tehnologija u cilju poboljšanja svoje konkurentnosti na tržištu. Naša kompanija je sa kompanijama Yumit i SRC sistemske organizacije već prisutna u implementaciji dokument menadžment sistema u državnoj upravi , bankarskom sektoru i privredi.

Prezentovani su novi modeli Fujitsu skenera od strane kolega iz kompanije Yumit, njihova upotreba u različitim poslovnim okruženjima veleprodajama, špedicijama, građevinskoj industriji i ostalim sektorima gdje je Fujitsu već godinama lider sa najvećim tržišnim učešćem. SRC sistemske integracije su u Crnoj Gori prisutni kroz Čikom kao lokalnog partnera sa nizom implementacija u državnoj upravi, opštinama, bankama, osiguravajućim kućama i sve većim brojem malih i srednjih preduzeća.

Velika posjećenost skupa održanog 19.05. sa radnim naslovom ,,Novi pogled na skeniranje i DMS’’ u Hotelu Ramada je potvrda aktuelnosti teme, potrebe crnogorskih kompanija iz različitih sektora da urede i unaprijede svoje radne tokove dokumentacije. Zahvaljujući korišćenju najnovijih Fujitsu skenera I DMS modulima, od sada i na mobilnim platformama, uz Čikom kao lokalnog partnera, za korak su bliže svom cilju.

U nastavku možete preuzeti prezentaciju i pogledati fotografije.

Fujitsu-Document_Imaging_Management.pdf

DMS146
 
Humanitarna akcija ‘’Podari Radost’’ u Delta City-u
12. decembar 2014.

slika_podari_radost


Humanitarna akcija ‘’Podari Radost’’ počela je kićenjem jelki koje su ukrašavali djaci škola „ Štampar Makarije“, „Maksim Gorki“, „Oktoih“, „Vlado Ilić“. Đaci su ukrase kojima su kitili jelke, koje je poklonila kompanija „Čikom“, napravili u školskim klupama, ili u kući uz pomoć roditelja.
Ovogodišnja akcija je namijenjena djeci iz doma „Mladost“ iz Bijele, i mališanima iz Dnevnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju u Beranama, Mojkovcu i Ulcinju.
Našoj kompaniji „ Čikom“ je i ovaj put dodjeljenja zahvalnica za doprinos humanitarnom radu

slika_1 thumbs_dj16678

thumbs_dj16685 thumbs_dj16688
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Partneri

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2015 Čikom - Informatički inženjering. Sva prava zadržana.